A
+Səhər yeməyinin əvəzolunmazı sayılan yumurta düzgün şəraitdə saxlanılmadıqda sağlamlıq üçün ciddi risklər yaradır.
Söz.az xəbər verir ki, yumurtanın faydalarından yararlanmaq üçün onu düzgün şəraitdə saxlamaq mütləqdir.
Araşdırmalara görə, yumurta üçün ən uyğun saxlama yerləri 20 dərəcədən aşağı temperaturdur. Yumurtalar həmçinin sabit temperaturda saxlanılmalıdır. Əks halda onlar tez xarab olmağa və çürüməyə başlayır.
Yumurtanı soyuducudan çıxarıb dərhal bişirmək əvəzinə, onu istifadə etməzdən təxminən 30 dəqiqə əvvəl isti mühitə qoymaq lazımdır.
Bu üsul otaq temperaturuna öyrəşmiş yumurtaların istifadə edilərkən quruluşunun pozulmasının qarşısını alır. Eyni zamanda qaynayarkən çatlamasının qarşısını alır.
Yumurtaları soyuducuda saxlayan bir çox insan onları aldıqdan sonra yumurta rəfinə qoyur. Bununla belə, yumurtaların quruluşu məsaməlidir. Digər qidalardan gələn qoxular yumurtaya nüfuz edir.
Bu məhsulu saxlayarkən onları karton qutularından çıxarmadan soyuducuya qoymaq daha yaxşı olar.